Tips

Voorbereiding

Bereid je goed voor.

Om verschillende poses te leren neerzetten de volgende tip:
Blader eens door een modetijdschrift, of de Wehkamp of de Neckermann en probeer je eens in te leven.
Bestudeer een en ander en probeer een aantal van die poses te onthouden. Je zult merken dat je dan veel makkelijker en zelfverzekerder voor de camera zult staan. En neem anders voorbeelden mee uit tijdschriften die je aanspreken mee naar de foto shoot !

Uiterlijke verzorging

Zorg ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien. Dit geldt tevens voor je teennagels. Bij glamour en naaktshoots is het niet onbelangrijk dat je lichaamshaar goed verzorgt is. Scheer/onthaar alle delen van je lichaam die eventueel te zien zijn op de foto (oksels, benen, bikinilijn). Niet waxen of harsen 2 dagen voor de fotoshoot, dit geeft rode vlekjes. Eventueel wenkbrauwen epileren.

Visagie

Visagie is bij de meeste fotoshoots aanwezig. De visagiste zorgt er dan voor dat je goed opgemaakt wordt. Soms is de opmaak niet naar de zin van het model, maar wel gewenst om een bepaald effect te bereiken. Deze visagie is meestal zwaarder dan dat je het zelf zou doen.
Als er geen visagist aanwezig is, moet je zelf je eigen make-up meenemen. In ieder geval: foundation, lippenstift (en eventueel lipgloss), mascara en oogschaduw. Nadat je lippenstift is aangebracht kun je het beste door een rietje drinken om te voorkomen dat het opnieuw aangebracht moet worden

Kleding

In de kleding die je meeneemt moet je jezelf goed voelen. En wees vooral niet bang om jezelf te laten zien!
neem kleding mee waarin je jezelf SUPER voelt, kleding waarin de contouren van jou lichaam goed uitkomen. Als je kleding draagt waarvan jij weet dat ze je geweldig mooi maken, dan straal je dit ook uit. Indien we glamour en/of naakt shoot gaan doen zorg dat je een beetje ruimvallende kleding draagt tijdens je reis. Je kunt beter geen strakke broeken of strak zittend ondergoed dragen omdat die vervelende strepen op je huid achterlaten en kostbare tijd vergen om weer weg te trekken. Neem ook extra (verschillende kleuren) lingerie mee, een zwarte beha tekent erg af onder een wit topje of blouse.

Accessoires

Neem ook wat accessoires mee. Denk aan kettinkjes, oorbellen, een horloge, barret een hoed, een muts, beenwarmers, haarstukjes, een haarband, zonnebril. Denk ook aan verschillende kousen, schoenen, laarzen, tassen, etc.

Muziek

In de studio is er gelegenheid voor het draaien van muziek. Neem je eigen muziek mee (CD’s), zodat we tijdens jouw shoot jouw muziek kunnen draaien. Jij moet je aangenaam voelen.

Ideeën

Heb je zelf bepaalde ideeën hoe je op de foto genomen wilt worden, kom er dan mee. Ideeën zijn altijd welkom.